Свої пост-фінішні враження участі у гірському марафоні “Дземброня-2017” – писав ще минулого року, їх можна почитати – тут. Але вирішив їх дещо доповнити та розширити, для НогиБоги, щоб вийшов своєрідний звіт+гайд для тих, хто готується пробігти цей старт у травні. Сподіваюся – стане у нагоді 🙂

Мотивація

Гірський марафон «Дземброня» біг вдруге. У перший рік гору Ребра, через яку йшов маршрут, настільки засипало, що після першого КП організатори просто розвернули учасників до стартово-фінішного містечка. Таким чином, замість 38 км набігали тільки 27–28 км.

Цього року вибрав гірський марафон «Дземброня» основним весняним стартом.

  • По-перше, в рамках «Дземброні» проводився Чемпіонат України з гірського бігу на довгі дистанції і відбір на Чемпіонат світу, який проходив в Італії. Хотілося не тільки показати гарний результат, а й потрапити до збірної.
  • По-друге, участь у гірському марафоні давала бали ITRA, а це наближало до участі у заповітному UTMB.
  • І, нарешті, регламент змагань передбачав ще й командну першість, тож ми вирішили виставити команду від клубу SCS «Scientist», збиралися показати гарний результат.

Окрім основного старту на 42 км, проводився ще й забіг на 14 км — «Косарище». Тож всі охочі спробувати свої сили у трейлі могли обрати коротку дистанцію.

Підготовка

Виходячи зі своїх попередніх результатів на Chornohora Sky Race, планував вкластися у час 4–4.5 години.

Розпланував 15 тижнів підготовки, які лишалися до старту. Основні акценти зробив на гірки та збільшення бігових об’ємів у піковий період — до 90-100 км на тиждень (при 70–80 минулого року). З окремих аспектів підготовки дуже допомогли консультації та поради одноклубників Леніни Оленєвої та Максима Чепєлєва.

Щоправда, мій тренувальний план став своєрідним «балансом» між трейлранінгом та підготовкою до тріатлону. Справа в тому, що влітку планував зробити першу спринт дистанцію, а з плаванням було, м’яко кажучи, не дуже. Щоб хоч якось навчитися триматися на воді та плисти, також потрібен був час. Позитивною стороною балансування було те, що плавання непогано дозволяло розвантажити забиті м’язи ніг та заразом «прокачало» дихалку.

Визначив проміжні старти в Kitaevo Trail Run Spring 2017, Феофаніївські гірки, Феофаніївський FUNRUN. Пізніше, у якості темпового тренування — додав ще Nova Poshta Kyiv Half Marathon. Показаними на забігах результатами був цілком задоволений. За тиждень до гірського марафону зробив двохденну білкову дієту з наступним вуглеводневим завантаженням. Все пройшло за планом, набору зайвої ваги після завантаження також вдалося уникнути.

Повну версію статті – читайте на НогиБоги – тут.

Категорії: БігоЗвіти

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *