Напередодні Дня Конституції, 27 червня – сталася знакова подія в українському спорт-медіа просторі. Сергій Дусь – український ультрамарафонець, трейлраннер, який на разі живе та працює у Великобританії – анонсував створення першого українського подкасту про ультрабіг – Ультра Чат UA.У RaceRew #3: UTMB-2018 – підсумки та враження учасників з України (Частина 1) – можна почитати враженн Сергія від участі в TDS UTMB-2018

Чому, власне, подія знакова?Все просто. Сьогодні розвиток того чи іншого виду спорту – тісно пов’язаний із розвитком інформаційних ресурсів, які його висвітлюють. Саме так, по кількості спортивних каналів, блогерів, колонок у виданнях про той чи інший спорт – ми можемо судити про його популярність. Тож створення УльтраЧат UA – для мене є ще одним свідченням, що ультрабіг, ультратрейли – за останні два роки стають в Україні все більш популярними.

Доречі, з іншими “індикаторами популярності” ультра – теж все гаразд. Так, кількість ультра-стартів в календарі трейлових стартів у 2019 році значно зросла порівняно з такою в 2018 році. Побільшало й учасників на самих стартах. Крім того, все більше українців беруть участь в закордонних ультразабігах. Якщо ще у 2015-2016рр – це були одиниці, то минулого року наприклад, тільки на 3-ох дистанціях Cappadocia Ultra Trail – бігло 49-ть українців(!), цього року майже 20-ть українців долали різні дистанції 100 Miles of Istria…Далі – буде ще більше 😉

Про що буде УльтраЧат UA?

УльтраЧат UA – подкаст, який виходитиме у форматі інтерв’ю з цікавими особистостями українського ультрасвіту.

Метою створення подкасту Сергій Дусь бачить не тільки донесення цікавої та корисної інформації всім любителям ультра, а можливість надихнути та додати рішучості вийти на старт та зробити перший крок новачкам у світі ультра!

Наразі вже вийшли 2-а випуски подкасту з Оксаною Рябовою:пілотний Епізод та Епізод 1Більше інформації про подкаст, тизери до епізодів – можна знайти на ФБ-сторінці УльтраЧат UA.

Слухайте українське та відкривайте для себе світ ультра!Enjoy!!! 😉Фото: з ФБ-сторінки подкасту

Категорії: УльтраСвіт

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *