В далекому 2011 році пробіг свій перший марафон, а ні трохи не підозрюючи, що ця подія настільки вплине на моє життя. Далі – були “розумні” та “мотивуючі” книжки з бігу, нові старти, придбання пульсометру, складання свого першого бігового плану на рік… і ось вже добігався до написання “підсумків сезону” 🙂

А розказати і справді є про що, бо 2016-ий виявився для мене насиченим на бігові події, як по кількості стартів, так і по їхній різноманітності. Із шосе поступово, ледь-помітними манівцям, мігрую у trail runing та гірський біг. Можливо, дається в знаки похідне минуле (і, сподіваюся, майбутнє:). А може – трохи приїлися асфальт, масовість та галасність багатолюдних міських стартів, і хочеться більш “домашньої” атмосфери та open-air. Адже там, на природі, як ніде відчуваєш, що можеш бігти легко і довго, практично – все життя…

Про 2016 тезово.


15 стартів:

#FeofaniaHills; #Kyivhalfmarathon; #KitaevoTrailRun; #FeofaniaFUNRUN; #Дземброня; #Kyiveuromarathon; #CrossHill; #AcademicMile; #ChornohoraSkyMarathon; #StrongRun; #AcademicCross; #DidorovkaTrailRun; #WizzAirKyivCityMarathon; #ЗдоровийКиянин;#Йоль.

– в трійці переможців у своїй категорії (до 34р.) на #KitaevoTrailRun Spring та #DidorovkaTrailRun (тут ІІІ місце в категорії ще й співпало з ІІІ в абсолюті:) трейлах, які проводять в Китаєво та Дідорівці відповідно, які є частинами Голосіївського лісу.

На жаль не зміг взяти участь у осінньому #KitaevoTrailRun – по-перше, старт перетинався з “Парковою десяткою” (5-им етапом Академічної ліги), яку збирався бігти, а по-друге – захворів… і всі бігові плани взагалі накрилися мідним тазом.

Чудові старти, і по організації і по атмосфері! Міні-звіти: Китаєво та Дідорівка.

– вперше взяв участь у гірському марафні – #Дземброня, новий біговий івент від Marathon Club “Kiev 42195”

Трасу через негоду скоротили – але 27км з 1400м перепадом висоти для першого разу теж цілком вистачило 🙂

Чимало gaps у підготовці, спорядженню, доланню дистанції було виявлено – та виправлено вже на #ChornohoraSkyMarathon в червні. Мої враження від #Дземброні – тут.

– Дуже сподобався півмарафон #CrossHill у Чернівцях. Незважаючи на спеку та горбисту трасу з бруківкою, закрив першу десятку в абсолюті серед чоловіків.

А ще поліпшив майже на хвилину особистий рекорд на 21,1км дистанції, встановлений всього місяць тому на #Kyivhalfmarathon й посів ІІ місце у категорії 🙂 Чудова організація, гарне місто – тож рекомендую всім любителям бігу і подорожей. Короткий звіт тут Файні пробіги є не лише у Києві!

– Третє місце на ChornohoraSkyRace – 24км забіг Кваси-Петрос-Козьмещик в рамках #ChornohoraSkyMarathon. Не обійшлося без елемента везіння, бо Володя Крицкалюк, який прибіг 3-ім і випередив мене на 9хв – через відсутність 2 елементів обов’язкового спорядження, згідно регламенту змагань, отримав штрафних 40хв…

Але враження від забігу навіть без прив”язки до результату – дуже позитивні! Більше про ChornohoraSkyRace тут.

– Експерименти з форматами і дистанціями восени привели до відомого своїми чисельними спортивними подіями Харкова на #StrongRun. І не дарма 🙂

Шість різнопланових забігів усього за 2-а дні із сумарними 66,6км. Був 8 в абсолюті серед 54 учасників і 3-ій у своїй категорії. Не надто простий старт, як для початку осінньої частини бігового сезону – але все сподобалося 🙂

Враження описав тут.

– на #AcademicCross збірною ІМБГ (Institute of Molecular Biology and Genetics NAS of Ukraine) втретє за 5 років вибороли І командне місце серед установ НАН України, а у

загальному командному заліку – 5-і з 11-и! Докладно – тут.

До командного заліку зараховувалися 2-а кращі результати чол. та 1-ин кращий результат жін. на 2км дистанції, 1-ин кращий результат на 10км. Дякую Oksana Sergiivna, Павел Савицкий та Sergiy Lukashov за чудову компанію!

– Покращив свій минулорічний результат #WizzAirKyivCityMarathon на 19хв – 3:07.

Хоча, відверто-кажучи, розраховував вибігти із 3 годин. Але погодні умови збили режим гідратації. Та й по харчуванню – не розрахував. Тому після 35км була розплата та довелося трохи «постраждати». Що ж – отримав хороший досвід…

Трохи більше про свій 9-ий марафон написав – тут.

А ще, саме в рамках підготовки до #WizzAirKyivCityMarathon на Українській біржі благодійності проходив Благодійний марафон зі збору коштів на лікування талановитої вченої-американіста – Olena Dubinina у якої діагностували лімфому Ходжкіна. Дуже радий, що разом з Максим Лимаренко, Kseniya Prokonova, Oleksandr Marikovski, Bogdan Globa, Gennadii Popenko змогли зібрати хоч і невелику але таку потрібну частину коштів для оплати лікування. Вірю, що наші зусилля та підтримка багатьох і багатьох людей, які відгукнулися – допоможуть Олені подолати страшну хворобу.

– В середині жовтня – застудився. Думав – на кілька днів, а прохворів майже місяць… Однак, між 2-а періодами хворування примудрився у складі SCS “Sport club “Scientist” ще взяти участь у змаганнях «Здоровий Киянин-2016» (парадокс:)

ІІІ командне місце SCS “Scientist” на спатакіаді “Здоровий киянин-2016”

Вдруге у житті змагався в 200- метровому манежі 🙂

Був м”яко кажучи не в найкращій формі – але таки виграв 2км забіг. Команда SCS “Sport club “Scientist”: Andrii Blanutsa, Ganna Chyzhyk, @Наталія Зуб в підсумку – виборола ІІІ cходинку спартакіади.


«Personal bests»

Оновив свої особисті рекорди на різних дистанціях, в т.ч.

-напівмарафон – 1:25 на #CrossHill

– марафон – 3:07 #WizzAirKyivCityMarathon.

– 10 разів на подіумах, 8 індивідуальних+2-а командні.


Академічна ліга

У 2016 дружньою командою SCS “Sport club “Scientist” організували Академічну лігу (#AcademicLeague) яка об”єднала: 5 забігів (#FeofaniaHills, #FeofaniaFUNRUN, #AcadwmicMile, #AcademicCross, #Parkova10), близько 1000 учасників, дорослих та дітей.

В основному займався організацією – #FeofaniaHills та #FeofaniaFUNRUN (траси та їх розмітка, рекрутинг волонтерів, пошук Спонсорів та Партнерів, PR) меншою мірою – #AcademicCross, #AcademicMile (пошук Спонсорів та Партнерів, PR), ще була #Parkova10, яку прохворів (встиг трохи допомогти зі Спонсорами та Партнерами).


Статистика

Набігав майже 2540 км за рік, найбільше у серпні (300 км) – на “канікулах” у бабусі в селищі Цибулів:)

Приємні бонуси:

ІІІ місце на Feofania Challenge

ІІ місце збірної ІМБГ (Institute of Molecular Biology and Genetics NAS of Ukraine) у конкурсі костюмів серед Команд на #FeofaniaFUNRUN

ІІІ місце на #FeofaniaCallenge в абсолюті серед чоловіків

ІІ місце на #AcademicLeague у категорії

30-39 років серед чоловіків

ІІІ місце на #AcademicLeague в абсолюті серед чоловіків


Acknowledgements

На завершення цього лонг-ріду хочеться подякувати всім-всім організаторам забігів, які зробили можливим цей чудовий біговий сезон: Igor Kretov, Chernitskyi Dmytro, Екатерина delfineja Яковенко, Yuliya Fylypchuk, Andrey Pavelko, Valentyna Krepkina, Konstantin Zhelezov, Dima Nechvolod, Andrii Blanutsa, а також орг-командам та волонтерам, які їм в цьому допомагали.

На власному досвіді – знаю скільки зусиль займає організаторська діяльність. І, справді чудово, що є люди, які вкладають свій час та зусилля – у розвиток й популяризацію бігу, а також здорового способу життя в Україні!

Звісно, всі мої забіги та перемоги у цьому біговому сезоні були б неможливими без підтримки моєї коханої Yulia Bezvershenko та нашої чудової @Valya Skorokhod, які надихають тренуватися, встановлювати нові рекорди та найбільше радіють успіхам 🙂

P.S. Слід визнати, що все ж у 2016-ому найбільший “спортивний” прогрес у @Valya Skorokhod, а не у її тата. Вона вже не тільки швидко повзає, а майже самостійно ходить! Ще трішки – і теж побіжить. Ось тоді – тримайтеся, Скороходики по-справжньому візьмуться підкорювати бігові (і не тільки) вершини! 😉


Про плани на сезон 2017

Календар стартів – ще “в процесі” але вже знаю, що трейлу (та драйву 🙂 буде більше. Планую бігти #Дземброня та #ChornohoraSkyMarathon. Продовжу організовувати та виступати на #AcademicLeague. Бігатиму в складі команди SCS “Sport club “Scientist”. Оскільки вже потроху почав плавати, хочеться спробувати себе в тріатлоні – спринт чи олімпійку. І, звісно, є плани розвідати деякі пробіги у нових містах та місцях.

Які саме?

Ну, про це – трохи згодом 🙂

#AcademicLeague, #trailrun, #time2trail

Категорії: БігоЗвіти

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *