Ми звикли економити час. Але для того, щоб досягти довголіття, в тому числі спортивного, потрібно приділяти увагу не тільки самим тренувань, а й підготовці до них. Чому важлива розминка перед бігом? Старт без розминки, можна порівняти зі стартом гоночного автомобіля без попереднього розігріву двигуна. Це не тільки рецепт для зменшення результативності тренування, але і прямий шлях до всіляких травм.

Далі:

  1. Для чого ж потрібна розминка
  2. Від чого залежить тривалість розминки
  3. Правила якісної розминки
  4. Хода і біг підтюпцем як розминка
  5. Вправи для розминки перед бігом

1. Комплекс вправ

2. Відео вправи для розминки

3. Швидка розминка

4. Довга розминка

Для чого ж потрібна розминкаНавіщо ж роблять розминку перед бігом? Основне завдання розминки – підготувати організм до майбутнього фізичного навантаження. Це досягається за рахунок підвищення температури тіла і розігрівання м’язів та зв’язок, збільшення їх еластичності. Під час розминки зігріваються також суглоби, й відбувається виділення синовіальної рідини – природного мастила, що запобігає багатьом травмам.

Крім того, забезпечується відтік крові від внутрішніх органів до м’язів і серця для збільшення їхньої активності. Прискорюється обмін речовин: кров приносить м’язам додатковий кисень і поживні речовини, гормони, що збільшує їх готовність до подальшої роботи. А ще – підвищується частота серцевих скорочень, що важливо для поступової підготовки серця до бігових навантажень.

Від чого залежить тривалість розминкиТе, як розминатися перед пробіжкою, а також тривалість й інтенсивність розминки залежать від типу майбутнього тренування, погодніх умов, наявності часу. Відповідно розминка може тривати від десяти хвилин влітку перед легкої пробіжкою до півгодини взимку перед бігом на вулиці або перед відповідальними змаганнями. Для новачків тривалість розминки також буде довшою аніж у добре підготовлених атлетів, які тренуються регулярно.

Розминка для тих, хто займається бігом для схуднення в середньому займатиме близько 20 хвилин.

Правила якісної розминкиПродовження статті – читайте на LiveLongтут.

Категорії: Підготовка

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *