Отже, останній відрізок зроблено! Але це не означає, що слід відразу зупинитися або бігти перевдягатися й закривати «вуглеводне вікно» 🙂 Заминка після бігу дозволяє плавно перевести організм із тренувального режиму в звичайний, а крім того, отримати максимальний ефект від самого тренування.

У минулій публікації вже було сказано про необхідність виконання розминки перед бігом. Але, не менш важливим компонентом тренування є вправи, які виконуються після бігу – так звана заминка.

Далі:1. Що таке заминка2. Для чого потрібна заминка3. Коли виконувати заминку4. Важливі моменти заминки після бігу5. Вправи для заминки після бігу

Що таке заминкаПо суті, заминка – це легка фізична активність, яка виконується після більш інтенсивної основного навантаження, що дозволяє тілу поступово перейти в стан спокою. Залежно від інтенсивності основних тренувальних вправ, рівня підготовки атлета заминка може включати біг підтюпцем або навіть ходу. Часто її також доповнюють розтяжкою та/або вправами загальної фізичної підготовки (ЗФП).

Заминка – є завершальною частиною практично кожного тренування у видах спорту на витривалість, в тому числі й для бігу. Тривалість заминки в залежності від інтенсивності тренування та наявності часу і буде варіювати від 10 до 20 хвилин.

Для чого потрібна заминкаПерш за все, заминка дозволяє плавно знизити навантаження на серцево-судинну систему й інтенсивність роботи серця.Продовження статті – читайте на LiveLong тут.

Категорії: Підготовка

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *