З самого ранку Коїмбра – в передчутті спортивного свята. Ще немає сьомої години, а на вулицях можна побачити атлетів у формі національних збірних, які розминаються бігаючи центральними вуличками або ж набережною. І справді, хіба ж можна пропустити таку нагоду – трохи “продихатися” перед стартом?

Допінг-контроль та технічна зустріч

О 8:30 у готелі – збираємося на “медичний” міні-семінар від ITRA, а Валерій Шипунов – йде як представник команди на технічну зустріч, де будуть уточнюватися різні оргмоменти.

На медичному семінарі представники ITRA фактично переповіли те, що раніше надсилали мейлом: рекомендація заповнити мед.сторінку у своєму профілі ITRA, небезпеку й шкоду від вживання кортикостироїдів, про заходи, які робить ITRA аби піклуватися про здоров’я атлетів.

Членів команди з найвищим perforvance index ITRA (Сергія Попова та Юлю Тарасову) – після семінару забрали на здачу допінг-контроля. Семінар був коротким, хвилин 20 але оскільки перед нами група значно затрималася закінчили ми за пів години до початку параду націй.

На технічній зустрічі – отримали 2-а жилета для нашої команди підтримки на контрольному пункті 2 (КП2) на 16-ому км.

ФОРМАльне питання

Так “історично склалося”, що кожного року (а це щонайменше останні 3-и роки) всі члени збірної команди, які поїхали на Чемпіонат світу представляти Україну – отримували форму (шорти та футболку) з національною символікою. Щоб одразу зняти частину питань – забезпечення формою трейлбігунів, а трейл це неолімпійський, позастадіонний вид спорту, – не є завданням чи тим паче обов’язком ФЛАУ. Тобто це здійснювалося за “залишковим принципом” (якщо форма певну кількість якої роблять Спонсори, лишалася) і з “доброї волі” ФЛАУ, як певний стимул для тих, хто представляє країну.

Цього року – за два дні до старту, коли частина делегації вже була в Португалії або у дорозі – повідомили, що форми не буде. Ок, всі, загалом були готові до варіанту “вінігрет”, коли кожен виходить хто в чому. Але за ініціативи Олексія Мельника – оперативно зробили наліпочки з прапором України на грудях та написом “Ukraine” на спині на кофти, які видали організатори в наборі учасника. І все вийшло цілком пристойно всього за 5 євро з людини.

Якщо відкинути одвічно філософське питання про те чи має ФЛАУ тих, хто представляє країну на Чемпіонаті світу нехай й неолімпійської (поки;) дисципліни забезпечувати формою чи ні – лишається по-суті, єдина до них претензія:

– Чому повідомили про відсутність форми не за місяць, два тижні, а за три дні до параду?

Думаю тому, що “там” просто байдуже. І ось це те – що треба реально змінювати. Як – то вже будемо думати 🙂

До слова, обіцянку щодо оплати проїзду переможцям ЧУ з трейлу – ФЛАУ виконало і тут жодних претензій до них немає.

Парад націй

Зрештою, на параді все пройшло чудово. Хоча у чорних кофтах було жаркенько, коли виглядало сонечко, загалом, коли воно ховалося – було цілком навіть комфортно. Від готелю Dona Ines ми близько годинки кружляли вузенькими вуличками поки, з рештою, не вийшли до площі, де стояла сцена і команди офіційно представляли.

Ще годинку тривала “офіційна” частина.

Номери видали після офіційної церемонії представникам команди – і ввечері – вже мали їх на руках.

Втім, завтра старт, всі на місці, всі готові боротися – а це найголовніше!

Хто буде бігти Чемпіонат світу?

Про склад команди збірної України – писав раніше:

Хто представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з трейлу 2019? (частина 1)Хто представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з трейлу 2019? (частина 2)

Рейтинги українців серед ТОП-представників інших країн поки досить скромні. Втім – ще все попереду 😉

А хто ж із ТОП-трейлранерів бігтиме завтра? Ні, Кіліана Джорнета – не буде. Як і Франcуа Д’Аєна, Джима Волмслі та багатьох інших. Але… Будуть: діючі чемпіони світу з трейлраннінгу – іспанець Luis Alberto Hernando (3-и кратний) та Ragna Debats з Нідерландів.

Передстартові інтерв’ю ТОП-ів – є на irunfar

ТОП-5 у чоловіків виглядає так:

  1. Luis Alberto Hernando (Іспанія) – 919;
  2. Jonathan Albon (Великобританія) – 916;
  3. Marco De Gasperi (Італія) – 911;
  4. Nicolas Martin (Франція) – 905;
  5. Francesco Puppi (Італія) – 894.

ТОП-5 у жінок:

  1. Ruth Croft (Нова Зеландія) – 792;
  2. Azara Garcia de los Salmones Marcano (Іспанія) – 783;
  3. Ragna Debats (Нідерланди) – 777;
  4. Adeline Roch (Франція) – 767;
  5. Sheila Avilés Castaño (Іспанія) – 762.

А слідкувати за перипетіями Чемпіонату світу з трейлу завтра таможна буде он-лайн:https://trilhos.abutres.net/en/live-results/ Що ж, побігли?It’s time2trail!

Категорії: БігоЗвіти

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *