Юрій Клим — відомий триатлет і трейлранер, а також – тренер. Цього року Юра готує кілька команд для участі у одному з найважчих і в той же час та найвидовищних трейлів, багатоденці Трансальп.

Юра, розкажи скільки разів і коли ти брав участь у Трансальпі?

– В багатоденці Трансальп брав участь у 2012 році, один раз.

Як ти дізнався про цей забіг?

– Ті, хто захоплюється трейловим бігом і скайраннінгом, просто не можуть не знати про цю гонку в Альпах, адже це — найкрутіший старт з багатоденок.

Як готувався до Трансальпу?

— Загалом, продовжував тренуватися в тріатлоні і бігати трейли. Напередодні старту частіше виїздив у гори, Карпати, тренуватися там.

З якими складнощами зіткнувся під час гонки? Чи були якісь моменти, що стали несподіванкою?

— В цілому, особисто для мене все було досить передбачувано і очікувано. Найбільша складність — це втома, яка накопичується з дня у день, а бігти потрібно аж 7 днів!

А що було для тебе найскладнішим?

— Найскладніше це починаючи десь з четвертого дня мотивувати себе бігти швидко наступний етап і виходити на його старт бадьорим:)

Наскільки автономною є гонка? Якою тобі запам’яталасяа атмосфера забігу? Чи достатньо уваги організаторів учасникам? Чи достатньо підтримки на дистанції?

— Це – Європа, і старт організований у характерному європейському стилі: повз мальовничі містечка, села, із надзвичайною підтримкою від старту і до фінішу. Організація пунктів підтримки, харчування, розмітки, безпеки та всього іншого — на найвищому рівні! А ще, в кожному місті на проміжному фініші місцеві влаштовують справжнє свято!

– Кожен проміжний старт і фініш унікальний, адже ти пробігаєш різні країни і колорит у всіх свій. Повторюся, що підтримка на кожному етапі від старту і до фінішу і це незабутньо!

Щовечора організатори роблять спільну пасту паті з переглядом фото та відео – чи вистачає сил на перегляд і спілкування?

— Я ходив на вечірні паста-паті та нагородження тричі або ж, навіть, чотири рази. Все залежало, наскільки далеко знаходився готель в якому жив і саме місце проведення вечірки. Дійсно, часто вибір доводиться робити в бік «краще полежати і відновлюватися вдома, ніж йти туди»

Із багатоденок ти ще бігав MDS. Обидві багатоденки зовсім різні і по кліматичних умовах, і по вимогах до підготовки. Скажи, а чи є якісь спільні моменти у обох гонок, як багатоденок, в плані підготовки та психологічного налаштування?

— Вірно, це абсолютно дві різні багатоденки! Зовсім різні. Сахара це хардкор для всього тіла і голови. Трансальп – це все ж, «цивільний» старт, де ти відносно добре можеш відпочити і відновитися. Але це — великі гори!

З яких країн найбільше учасників на Трансальпі?

— Я цією статистикою не цікавився але напевно – Німеччина, Франція, Італія, Іспанія…

Чи багато трейлової еліти виступає на цій гонці? Чи це не зовсім цікавий для еліти формат? Наскільки там хороші призові?

— Кожен рік на Трансальпі бере участь кілька команд сформованих з відомих трейлранерів, особливо від таких брендів як Salomon та ін.

Підготовка команд

Юра, цього року ти готуєш дві команди для участі в Трансальпі. Розкажи трохи про особливості підготовки: на чому робите акцент, які об’єми даєш хлопцям, чи часто виїздите в гори і т.д.

— Так, готую три команди, причому — одна збірна Росія-Україна!:) Загалом, весь тренувальний процес мало чим відрізняється від тренувань звичайного трейлранера. Тим паче, що всі дорослі, сімейні, зайняті і у кожного свій графік та можливості для тренувань. Але найголовніше, як я вже говорив, це навчитися і звикнути бігати «на втомі», тобто день у день зберігати обсяг та інтенсивність. Ось так і практикуємо:)

Повну версію статті читайте на ГориДобра тут.


Благодійність

Чотири учасники з України (команди Klim Team Ukraine та Ukrainian Trail Stars) в рамках багатоденки GORE-TEX Transalpine-Run подолають 255 км високогір’ями Альп та одночасно візьмуть участь у благодійному проекті “Гори добра”. Його мета – зібрати 255 тис. грн. (по 1 тис. грн. на кожен км., який мають подолати учасники з України), які будуть направлені в фонд «Таблеточки» або «Повернись живим» (на вибір).

Ви також можете долучитися!

— в рамках благодійної кампанії «Таблеточки»: збираємо 115 000 грн. на закупівлю ліків для відділення онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні, де проходять лікування 20 дітей. Ці кошти не покриваються за рахунок держбюджету.

Підтримати можна – тут

— для «Повернись живим»: збираємо 140 000 грн. щоб купити по одному тепловізору останнього покоління Pulsar Helion для 2 та 3 батальйонів 28 бригади на передовій. Це – очі воїнів та врятовані життя.

Підтримати можна – тут


0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *