Вчора відкрили реєстрацію на старти серії Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) – “неофіційного Чемпіонату світу” з трейлу. Тож якщо останні два роки Ви бігали трейли, за які дають бали ITRA (а таких навіть в Україні зараз чимало) то ось він “момент істини” – до 3 січня є можливість подати заявку 🙂

Що таке UTMB – можна глянути на офіційному відео (щоправда воно 2011 року:)


UTMB-2019: 17th edition

17-ий UTMB проходитиме з 26 серпня по 1 вересня традиційно у Шамоні. Як і у 2018 році він включатиме 7 стартів:UTMB (170km, D +10300) – основний

TDS (145,5km, D +9130)

CCC (101km, D +6100)

OCC (56km, D +3700)

MCC (40km, D + 2300)

YCC (15km, D +1200) – для юніорів

PTL (295km, D +25000) – командний

Довжини дистанцій та перепади висот +/- для усіх стартів лишилися ті самі, окрім TDS, який у 2019 році замість 120км та D +7500 буде аж 145,5km, D +9130.

З кожним роком конкуренція на стартах серії UTMB – зростає. Так само більшає й українське представництво на забігах. Цьго року аж вісім українців брало участь на 5 дистанціях UTMB (окрім YCC та PTL), в тому числі двоє на основній – UTMB.

Підсумки та враження наших учасників на дистанціях:- MCC і TDS (частина 1).

OCC i CCC (частина 2).

UTMB (частина 3).


Процедура реєстрації

Аби швидко зорієнтуватися, що там у Вас з балами ITRA та на які забіги в рамках UTMB можете подаватися зазирніть – сюди.

Організатори одразу попереджають, що обрати можна тільки один із забігів (!)

Результати лотереї і “листи щастя” для щасливчиків – 10 січня.

Охочих потрапити на старти UTMB чимало, тож відбір основної маси учасників проводиться через лотерею. Для елітних атлетів, з високим рейтингом ITRA (показyники для кожного з рейсів зазначено в Regulations) можлива реєстрація напряму, без лотереї.

Аби ще трохи зекономити Вам часу на пошук, де ж, власне, кнопки для реєстрації – ось ця картинка 🙂

Спершу – слід створити профіль на сайті (стрілочкою позначено відповідне віконечко), а далі, після усіх традиційних процедур верифікації – вже можна буде обрати один з доступних Вам зараз стартів та подати заявку заповнивши коротеньку анкету.

Зверніть увагу – доведеться сплатити 50 євро, це депозит, який в разі якщо Ви не проходите відбір – Організатори Вам повернуть, а якщо проходите – він покриває частину загальної вартості слота.

Всім аплікантам – удачі!!!P.S. Насамкінець – коротеньке відео про драматичну цьогорічну гонку UTMB, на якій посходило чимало еліти ( в т.ч. Кіліан Жорне, Джим Уолмслі) і яку, зрештою, виграв француз Xavier Tevenard.

Категорії: УльтраСвіт

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *