10 січня було оголошено результати лотереї UTMB – одного із найпопулярніших та найжаданіших стартів для трейлранерів з усього світу (“Навколо Монблану за 10хвилин: бали ITRA, лотерея і навіщо взагалі бігти UTMB?).

Цього року майже 30 українців подали заявки на 4-и основні старти серії UTMB: UTMB, CCC, TDS та OCC. Але тільки одинадцятеро, трохи більше третини, пройшли лотерею. Тим не менш, якщо брати результати за останні 5-ть років, на стартах у Шамоні в 2019 представництво України буде найбільшим.2015 – 2

2016 – 6

2017 – 3

2018 – 7

2019 – 11

UTMB

Аж 4-о українців змагатимуться на основній дистанції. Сергій Сапіга (RaceRew #3: UTMB-2018 – підсумки та враження учасників з України (Частина 3)) пройшов лотерею другий рік поспіль. Раніше, двічі брав участь у UTMB тільки Олексій Прокопенко (засновник і тренер Endurance School), враження Олексія на НогиБоги: “UTMB: как я пробежал 170 км вокруг горы Монблан.

Загалом, якщо подивитися на списки еліти оприлюднені на irunfar то кидається в очі відсутність на основному старті серії UTMB тієї “зіркової конкуренції” до якої звикли в 2017-2018 роками. У списках немає Kilian Jornet, Francois D’Haen, Xavier Thevenar i, навіть, Jim Walmsley... Хоча, сильних але може менш іменитих атлетів – у списках чамало. Тим паче, як показав 2018 рік, кількість елітних атлетів на старті UTMB – може суттєво відрізнятися від їхньої кількості на фініші, 100-мильник навколо Момблану не зважає на жодні титули чи попередні здобутки:)

CCC, TDS і ОСС

Троє і двоє українців візьмуть участь у ССС та TDS відповідно. І ще двом – поталанило потрапити на ОСС. Конкуренція на всіх трьох стартах – буде як і попередні роки дуже щільною.

А ось так виглядає regret-лист від Організаторів, який надсилають усім тим, кому цього року в лотереї фортуна не посміхнулася. Мовляв, не втрачайте надії, наступного року – матимете перевагу при реєстрації…Сподіваюся, наступного року – матиму і зразочок листа-щастя для порівняння:-)

Що ж, успішної підготовки усім – кому пощастило представляти Україну на стартах UTMB цього року!А тим, хто у 2019-ому на старти UTMB не потрапить – лишається тільки набиратися терпіння, досвіду та балів ITRA. На щастя – маємо великий вибір гонок як в Україні так і закордоном. Найближчим часом чекайте на календар стартів в Україні 😉

Категорії: Uncategorized

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *