Скільки не готуйся, а старт – він завжди відбувається несподівано. Якісь пів годину тому поки розвішуєш стрічки по дистанції, інструктуєш Волонтерів, здається, що до початку забігу – ціла вічність. Аж ось – ти вже на стартовій лінії. Поруч плечі та лікті суперників, які насправді, у позастартовому житті можуть бути твоїми ліпшими друзями…Ще кілька років тому – я ніколи не намагався протиснутися в першу лінію. Але зараз – не можу стояти деінде. Починається зворотній відлік. Погляд вперед. Сонце трохи сліпить. Знову забув прихопити сонцезахистні окуляри… Грець з ними! Кросівки на ногах – і то добре 🙂

Феофаніївські гірки-2018 – справді стали особливими. Погода у день забігу була зовсім не такою, як очікувалася на кінець березня, коли ми з одноклубниками із SCS “Scientist” розплановували календар “Академічної ліги”. Близько -7-4 С з самого ранку і +3 на час проведення забігів та нагородження учасників. Стан траси теж – далеко не ідеальний. Підмерзлий сніг навколо останніх двох озер, місцями – сніг-рихляк, засніжені пагорби, все це робило трасу більш технічною, ніж у попередні роки. Та попри погодні ускладнення, жодна з ділянок не стала непрохідною. А ясний, майже безвітряний день – додавали весняного настрою. Відкрили біговий сезон у Феофанії цього року – FUNRUN забігом навколо найближчого до монастиря озера. З підручних матеріалів, підготував собі Fun-костюм “пляжника”, нічого особливого – пляжні шорти, сорочка-гавайка та ласти. От тільки шкода – озера вкриті льодом 🙂

Далі – запустили старт 3км. Цього року завдяки розставленим скрізь, де можна було повернути не туди, Волонтерам – нарешті вдалося спрямувати учасників саме на той поворот, який треба. Переміг на цій дистанції давній товариш, тренер і засновник ПУШЕБ, учасник ще першого Феофаніївського FUNRUNу у 2013 році – Діма Харченко, фінішний час – 11:04. А першою серед дівчат, і третьою в абсолюті(!) стала – Марія Шаповалова з часом – 12:42.


Наступними – стартували ми, учасники 12км чоловіки (два кола) та 6км дівчата (одне коло). Чекаємо 5 хвилин. Ось завершують розминку і забігають та стають до першої лави Сергій Попов та Вадим Рогозовський. Зворотній відлік. З десяти і…

Старт!

1-6км

Склад учасників був достатньо сильним. Сергій та Вадим одразу пішли у відрив. Трохи позаду, біг Віктор Роговий. Біля джерела на спуску – навіть вдалося Віктора ненадовго випередити але він швидко наздогнав і за шлагбаумом по вул. Лєбєдєва вже біг попереду на 5-7 метрів.

На повороті до монастиря нас обійшов переможець Дніпровської десятки-2017, Слава Олішевський із бігового клуба FamialyRun Club (м.Бердичів).

Чим і цікавий розроблений минулого року маршрут у Феофанії, що тут є як швидкісні частини, де можна розігнатися, так і технічні ділянки, що потребують гарних фізичних кондицій. Тому і бігунам по шосе і трейловикам – є де показати свої сильні сторони.


7-12км

Думки наздогнати Рогового не полишали мене аж до кінця першого кола. Але підйом на останню гірку трохи забрав сил і збив темп, Віктор почав по-троху відриватися. Хоча, відчувалося, що траса і йому заходить тяжко.

Натомість почув, що позаду хтось намагається “сісти на хвіст”. Не маю звички озиратися, тож припустив, що це ймовірно Павло Шутенко, один з моїх постійних конкурентів у минулорічній Академічній лізі. Не вгадав. Це був Володимир Буцько. Десь на 9 км він таки мене обійшов на спуску.

У переслідуванні Володимира – пройшла петля до останнього великого підйому. Тут, як і очікував, моє забігання було швидшим. Тренування гірок пройшли не дарма. Втім, Володимир досяг вершини на кілька метрів попереду і далі на спускові включив таку швидкість, що ледь і Віктора Рогового не наздогнав, відірвавшись майже на пів хвилини. Що ж, фінішував як і минулого року – 6-им в абсолюті і 4-им у категорії 30+, фінішний час – 51:01.

Загалом, перше місце на 12км виборов Вадим Рогозовський (46:57), другим фінішував Сергій Попов (47:34), третім – Слава Олішевський (48:25). А ось так виглядала перша десятка абсолюту серед чоловіків:

Повні результати можна подивитися – тут.

У дівчат на 6км дистанції перемогла одноклубниця – Таня Соляник (28:15), друге місце посіла – Тетяна Забожчук (30:06), а третє – Лілія Горбатенко (30:20).


Використання чіпової системи, скажу я вам, це просто чарівна паличка для організаторів. Прибіг – отримав смс з результатом. Ніяких очікувань та можливих плутанин з вимірами часу, протоколами. Скориставшись вивільненим часом, поки останні учасники добігали, оперативно почали готувати церемонію нагородження.Доречі, вийшло так, що цьогорічна дата старту співпала з Днем народження Діми Бабенко – одним із найзатятіших бігунів-ентузіастів, і теж, до речі, учасника першого Феофаніївського FUNRUNу. Привітали Дмитра подарунками від клубу, а він, натомість, почастував усіх учасників Феофаніївських гірок квасом.


Саме нагородження – почалося із вручення призів переможцям FUNRUN-забігу. Ось тут і поповнив свою колекцію ще одним кубком за І місце. Нехай за Fun-костюм, а кубок є кубок 🙂

Далі – вручили призи переможцям в абслюті та категоріях. І, наостанок, розіграли у лотерею призи від Спонсорів та Партнерів пробігу. Приємно, що деякі з них підтримують пробіги клуба вже не один рік. Деякі, приєдналися тільки цього року. Втім, компанія зібралася солідна: Чиста вода, Macron, Wellness Oriflame, Nutrixxion, Joma, Діти в місті, Хорс, Grawe Ukraine, Beurer, Ultra Extreme, Eliksyr, Bodo і, навіть, Голосіївська районна адміністрація 🙂 І, звісно, без підтримки з боку адміністрації Феофаніївського парку, які за шість років вже майже звикли до щовесняних забігів, теж нічого б не було. Докладно про Феофаніївські гірки, особливості траси, логістику – можна почитати у Феофаніївські гірки-RaceGuide.

Наостанок, коли вже майже усі учасники Феофаніївських гірок-2018 розійшлися – зробили фото із Волонтерами (які цього року допомогли організувати справжнє бігове свято) та Оргкомандою.За купу чудових фото – окрема дяку Тані Булигіній, Олександру Либа та Андрію Гурбику! Більшість фото можна знайти ось тут.

Що ж, офіційний біговий сезон 2018 року – розпочато. Вцілому – результатом задоволений. Ті моменти на які робив акцент у підготовці – відпрацював, прогрес із минулим роком є. Попереду – Гуцул-трейл, де вже чекатимуть не гарки, а справжні гори. Що ж, як казав Трев Мейсі в “Ультрамисленні”:

Гори – роблять нас сильнішими” 😉

P.S. На цьому “Академічна ліга-2018” не завершується. Попереду – ще 4-и старти. Купа призів, подарунків та фану:-)ІV пробіг «Академічна миля» – 2 червня

Перший Петропавлівський півмарафон «Чайка» – 15 липня

VII пробіг «Академічний крос» – 15 вересня

IV пробіг «Дніпровська десятка» – 11 листопада

Категорії: БігоЗвіти

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *