Уявіть, що вам потрібно протягом тижня щодня пробігати марафон, забігаючи і збігаючи при цьому на Говерлу (2061м). Це серйозний челедж навіть для досвідчених бігунів, а що й казати про звичайних смертних любителів пробіжок?!

255,4км із 16 398 метрами набору та 16 523 метрами спусків за сім днів — саме таку дистанцію у Альпах мають подолати учасники GORE-TEX Transalpine Run (Трансальп) цього року.

Трансальп по-праву вважається одним з найскладних і в той же час найзахоплюючих трейлів. Неймовірні альпійські краєвиди, гостинні міста Німеччини, Австрії, Італії, в яких розташовані старт і фініш окремих етапів, дружня атмосфера та щоденні паста-паті у компанії таких самих відчайдухів, чудова організація та підтримка на дистанції вже понад десять років приваблюють учасників з усього світу. До того ж, цю шалену пригоду ви маєте пережити не наодинці – а з напарником.


Чим же ще такий особливий GORE-TEX Transalpine Run?

  1. Маршрут проходить через Альпи з півночі на південь, перетинаючи кордони трьох країн: Німеччини, Австрії та Італії (у 2017 році – ще й Швейцарії).
  2. Для участі у гонці не потрібні кваліфікаційні бали ITRA, як наприклад для UTMB. Учасники лише сплачують стартовий внесок.
  3. Щороку маршрут змінюється, тож просто неможливо двічі потрапити на один і той самий Трансальп. Завжди буде щось нове, неочікуване, захоплююче.
  4. Участь у гонці командна – всю дистанцію ви маєте подолати із напарником чи напарницею. В разі, якщо один з членів команди не може продовжувати забіг через травму чи виснаження, існує спеціальна система трансферу. Організатори знайдуть пару учаснику, який «лишився на ногах» за допомогою сервісу «план Б» аби він мав змогу фінішувати.
  5. Кожен етап гонки починається в одному місті й закінчується в іншому проміжним фінішем та спільною паста-паті. Таким чином, учасники мають змогу відвідати 8 альпійських міст.
  6. Організатори чимало уваги приділяють мотивації учасників. Під час паста-паті в кінці кожного дня відбувається перегляд найкращих фото та відео дня.
  7. Трансальп ще називають «Тур де Франсом трейлранінгу». Щовечора на паста-паті найшвидші команди в усіх категоріях отримують жовті майки лідерів.
  8. Командний залік і нагородження переможців відбувається у категоріях: чоловіки, жінки, змішана пара, а також пари з учасниками старше 50 років для чоловіків та жінок.
  9. Фішкою 2018 року буде програма Run2 – в рамках якої охочі мають змогу пробігти тільки перші два етапи Трансальпу.

GORE-TEX Transalpine Run 2018 проходиме з 2 по 8 вересня. Маршрут Трансальпу цього року веде з Гарміш-Партенкірхен (Баварія, Німеччина) у Бріксен (Південний Тіроль, Італія). Аж дві команди будуть представляти Україну: Klim Team Ukraine та Ukrainian Trail Stars. Про їх учасників – ми поговоримо у наступній публікації :-)А ось невелике промо-відео Трансальпу-2018:


Особливості підготовки

Чи можливо взагалі підготуватися до Трансальпу? Ось яке питання найчастіше виникає у тих, хто вперше чує про гонку.

Досвід фінішерів, яким від 19 до 70 років – показує, що так, цілком можливо. Але особливості Трансальпу, багатоденки з великими перепадами висот, підказують, що готуватися до такого старту варто заздалегідь та враховуючи специфіку події.

Повну версію статті – читайте на міні-медіа проекту “Гори добратут.


Благодійність

Чотири учасники з України (команди Klim Team Ukraine та Ukrainian Trail Stars) в рамках багатоденки GORE-TEX Transalpine-Run подолають 255 км високогір’ями Альп та одночасно візьмуть участь у благодійному проекті “Гори добра”. Його мета – зібрати 255 тис. грн. (по 1 тис. грн. на кожен км., який мають подолати учасники з України), які будуть направлені в фонд «Таблеточки» або «Повернись живим» (на вибір).Ви також можете долучитися!

— в рамках благодійної кампанії «Таблеточки»: збираємо 115 000 грн. на закупівлю ліків для відділення онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні, де проходять лікування 20 дітей. Ці кошти не покриваються за рахунок держбюджету.Підтримати можна – тут

— для «Повернись живим»: збираємо 140 000 грн. щоб купити по одному тепловізору останнього покоління Pulsar Helion для 2 та 3 батальйонів 28 бригади на передовій. Це – очі воїнів та врятовані життя.Підтримати можна – тут

Категорії: Uncategorized

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *