Палюче сонце, ні краплі води та бархани, що губляться ген за обрієм… Шкіра блищить від кристаликів солі, у грудях гаряче від розпеченого повітря… Al Marmoom, найдовша пустеля світу – досить-таки специфічне місце для пробіжки… Втім, саме тут вже 11 грудня стартує найдовший пустельний забіг у світі – Meraas Al Marmoom ultramarathon. Протягом 5-ти днів учасникам основної дистанції доведеться пробігти 270 кілометрів складним пустельним маршрутом.

З 11 до 15 грудня українська ультрамарафонка Оксана Рябова протягом п’яти днів має подолати майже три сотні піщаних кілометрів у пустелі Al Marmoom! Оксана підкорила вже чимало ультрадистанцій по всьому світі, вона переможець і призер багатьох змагань з трейлу. Однак, у пустелі Оксана бігтиме вперше. Це буде серйозне випробування для ультраатлетки з Чернігова.Про пустелю Al Marmoom

Заповідник Al Marmoom – найбільший заповідник Об’єднаних Арабських Еміратів. Він займає майже 10 відсотків загальної площі емірату і є водночас найбільшим екологічним, туристичним та оздоровчим проектом поруч міста Дубаї. У заповіднику знаходять притулок тисячі диких тварин, майже 400 видів птахів, 158 з яких – мігруючі, а також тут простягається понад 10 км озер. Окрім того, на території заповідника знаходиться важливий археологічний комплекс Сарук Аль-Хадід, вік якого сягає понад 4000 років!

Більш докладно про проект “Долаючи пустелю” на легкоатлетичному порталі Жорстка Атлетика тут.Підтримати проект “Долаючи пустелю” можна – тут.

Категорії: Uncategorized

0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *